fashion software
designed for succes

Met STYLEman verbonden aan al uw partners
door naadloze aansluiting blijven gegevens up-to-date

De processen in de kleding- en schoenenindustrie rondom orders en voorraad worden steeds complexer. Denk aan consignatie, shop-in-shop formules, consumentenwebshops, verkoopzuilen in winkels, retouren vanuit allerlei bronnen, verkopen op Amazon en andere online kanalen, et cetera. Het actuele overzicht houden wordt dus steeds belangrijker.

Door naadloze export- en importmogelijkheden zijn al uw orders beschikbaar in STYLEman, uw voorraad is altijd actueel, ongeacht de gebruikte kanalen. STYLEman is en blijft de plek waar alle gegevens samenkomen en waar vanuit andere partijen aangevuld kunnen worden.

Koppelingen kunnen worden gerealiseerd door het versturen van XML of .csv bestanden, via webservices, of via EDI.

Koppelingen met verkooptools

Met B2C webshops

STYLEman kan worden gekoppeld met uw B2C webshop en fungeert dan als backoffice van de webshop. Artikelinformatie, inclusief prijzen en voorraad, wordt vanuit STYLEman naar de webshop gestuurd. Orders die in de webshop worden geplaatst, worden na betaling naar STYLEman geëxporteerd. Daar vindt de verwerking en verzending van de orders plaats.
Op dit moment zijn koppelingen beschikbaar met Magento webshops, Shopify, Shopware en met Lightspeed/SEOshop. Deze zijn gerealiseerd met verschillende partners.

Met Sales apps

De sales app is niet meer weg te denken uit de kleding- en schoenenbranche. STYLEman integreert volledig met uw favoriete sales app. Uw salesteam voert de order in op de tablet of smartphone. STYLEman fungeert als backoffice van de app. Artikel- en klantinformatie wordt vanuit STYLEman naar de app gestuurd. Orders die in de app worden geplaatst, worden direct naar STYLEman geëxporteerd. Daar vindt de verwerking en verzending van de orders plaats. 
Op dit moment zijn koppelingen beschikbaar met Apps4Fashion en App4Sales.

Met Ecmanage

STYLEman kent een koppeling met Ecmanage, software voor het bestelproces en de verstrekking van bedrijfskleding. Artikel- en klantinformatie wordt vanuit STYLEman naar Ecmanage verstuurd. Gegevens over de dragers van de bedrijfskleding wordt opgeslagen in Ecmanage. Orders worden vanuit Ecmanage in STYLEman geïmporteerd. Daar vindt de verwerking en verzending van de orders plaats.
Lees meer >

Met Amazon en andere online kanalen

STYLEman heeft een koppeling met middleware platformen voor de online kanalen, waaronder Amazon. Via de middleware software wordt het eenvoudig de online kanalen als Amazon of Zalando te ontsluiten. Artikelinformatie die centraal is opgeslagen in STYLEman wordt verzonden naar de middleware software. Van daaruit wordt de juiste informatie op de verschillende online kanalen geplaatst. Orders die worden geplaatst op de online kanalen, worden via de middleware software in STYLEman geïmporteerd. Daar vindt de verwerking en verzending van de orders plaats. 

Met Stockbase

STYLEman heeft een koppeling met Stockbase, het platform dat het voor leveranciers mogelijk maakt hun vrije voorraad beschikbaar te stellen aan webshops en apps van retailers. Vanuit STYLEman wordt de vrije voorraad naar Stockbase gestuurd.
Lees meer >

Koppelingen met logistieke providers en vervoerders

STYLEman heeft een aantal koppelingen met logistieke providers, waaronder CB Fashion, de Nederlandse, GVT, Montapacking, Promese, VIM en Alpha. Inkooporders en picking tickets worden naar de logistieke providers gestuurd. Ontvangsten en zendingen worden door de logistieke partners aan STYLEman teruggemeld. Als u zelf uw goederen verstuurt, kan worden gekoppeld met uw vervoerder. Zodra u een zending verstuurt in STYLEman worden de juiste labels geprint.​

Koppelingen met financiële software

In STYLEman worden facturen en creditnota’s aangemaakt. Boekhoudfuncties als betalingen en afletteren gebeuren in uw financiële pakket. De transacties worden daarna weer ingelezen in STYLEman. Er zijn koppelingen beschikbaar met onder andere Twinfield, Exact online en Winbooks.​

Koppelingen met kassasystemen

STYLEman kent een koppeling met verschillende kassasystemen, zoals StoreInfo, Softtouch en Prosteps. Dit kunnen kassa’s zijn van eigen winkels, maar ook kassa’s van detaillisten die op basis van shop-in-shop of consignatie met u samenwerken. Of detaillisten die hun doorverkopen aan u melden en aanvulorders willen genereren. Artikelinformatie, inclusief prijzen, wordt naar de kassa gestuurd op basis van een order die de winkel heeft geplaatst. Bij het verzenden van de order wordt een DESADV bericht naar de kassa gestuurd. Hiermee creëert de kassa voorraad. De doorverkopen worden via de kassa teruggemeld aan STYLEman.​

Koppelingen via EDI

Wij hebben veel kennis en ervaring opgedaan met EDI. Bestandsuitwisseling via EDI is onder andere  opgezet met: Peek & Cloppenburg, El Corte Ingles, Makro, Manor (Zwitserland), Bijenkorf.
De volgende berichten worden uitgewisseld:​

  • PRICAT - Artikelinformatie, inclusief prijzen
  • ORDERS - Verkooporders
  • ORDRSP - Orderbevestiging
  • DESADV - Pakbon/verzendadvies
  • INVOIC - Factuur
  • SLSRPT - Doorverkopen
  • INVRPT - voorraadrapport

​De EDI berichten voor onze klanten worden verstuurd via ofwel EDIFACT berichten, versleutelde informatie via een EDI provider, ofwel rechtstreeks via SFTP (secure file transfer protocol) waarbij de berichten als .csv bestand ofl als platte tekst worden verstuurd.